Argument


El detectiu juvenil més famós del Japó, l'estudiant de secundària en Shinichi Kudo, es troba en un parc d'atraccions al costat de la seva amiga de la infància la Ran Mouri, de la qual està enamorat. Allà, després de resoldre un nou cas, se separa de la seva amiga i presència un intercanvi sospitós entre un dels homes vestits de negre que era present en el cas anterior i un home misteriós. Mentre els espiava, en Shinichi és atacat per l'esquena i li administren un verí (APTX 4869) per tal de matar-lo. No obstant això, el verí va tenir un efecte inesperat, el cos d'en Shinichi va passar a convertir-se en el d'un nen de 7 anys.


Ara es diu Conan Edogawa i ocultant la seva veritable identitat per tal de protegir els seus i a ell mateix dels Homes de Negre, el jove detectiu es trasllada a casa de la Ran i el seu pare: el detectiu Kogoro Mouri. Cap d'ells sap que en Conan és, en realitat, en Shinichi i utilitzarà en Kogoro Mouri per resoldre els casos en nom seu i sense que ningú ho sàpiga. Ni el mateix Kogoro.


Els únics que coneixen la seva veritable identitat són, entre altres, el Doctor Hiroshi Agasa (qui li facilitarà tota mena d'invents i consells per les seves investigacions), en Heiji Hattori (detectiu adolescent com en Shinichi, però en Hattori viu a l'àrea de Kansai a Osaka), en Yusaku i la Yukiko Kudo (pares d'en Shinichi Kudo), la Shiho Miyano (l'Ai Haibara) Sherry a l'Organització (la que va crea el verí APTX 4869) o la Vermouth (una membre de l'Organització).


A poc a poc es veuran involucrats en aquesta apassionant història amb nous membre de l'Orgaitzacio dels Homes de Negre, l'FBI i la CIA.